Payday loans
     ***   BLACK FRIDAY HÉT!   ***  Tisza-tó BIZTONSÁGTECHNIKA  ***  MONACO, 2021. január 9-16. és 16-23.  ***                   ***   COVID Irányelvek   ***   Tanfolyamos előadások online   ***   ELŐADÁS-SOROZAT   ***  1% ***

FLY AWAY P'AIR'LANDO - Virtuális Kávézónk

Időpont:
  2020. november 26. csütörtök 19.00
         
Aktív téli álom - Simonics Péter előadása + beszélgetés
Hogyan "téliesítsük" siklóernyős felszerelésünket? Mire figyeljünk, amikor hosszabban nem használjuk?
Mit tehet meg a pilóta saját "téli álma" alatt, hogy aztán újult erővel, magabiztosan vethesse magát a tavaszi termikek forgatagába?
És ha nem szeretnénk a télen végig pihentetni a szárnyunkat: milyen repülési lehetőségek vannak és mire számíthatunk? No és ne feledkezzünk meg az aktuális témáról sem: hogyan koronázhatja meg ezt a telet a Covid repüléseink szempontjából?


Alkalmazás:
zoom

Hogy miért pont ezzel a fotóval illusztráltuk az eseményt? Még véletlenül sem véletlen... KATT a bővebben feliratra, avagy görgess lefelé ;)


Belépőlink:  https://us02web.zoom.us/j/88142120180?pwd=WWpqSkloSjFNMDJMcVJnYmFFRTBuQT09

Az itt megadott belépőlink tkp. egy kulcs. Az eseményre történő belépésre szolgál, kizárólag az esemény időpontjában. Előtte és utána nincs ott semmi. Kérjük, csak 17:50 után kattints rá.
Előtte és utána nem találsz ott semmit, ahogy egy zárt étterem ajtaját is hiába rángatod a holnapi, avagy a tegnapi vacsora reményében.
Viszont: minden eltérő időpontban történt belépési kísérletnél emailt küld erről a neveddel...
Szuper kis kikapcsolhatatlan funkció, ami még ki is Found. írja, hogy ki nem okos, ki erőszakos pl. 12szeri kattingatással hajnalban... ;)  

Meeting ID: 881 4212 0180
Passcode: 961670


*******************

Aktív téli álom
- Simonics Péter előadása + beszélgetés

Van, akinek sok hónapos kihagyást jelent a tél a siklóernyőzésből és van, aki több kevesebb aktivitással, de igyekszik időről időre az arcára fagyasztani a jól ismert leszállómosolyt egy-egy repüléssel.
Persze vannak olyanok is, akik ilyenkor rendre átszelik az óceánt és követik a nyarat...
Mindez vérmérséklet, szabadidő és sok egyéb tényező kérdése. Az azonban egyértelmű, hogy mindannyian kisebb-nagyobb téli álomra hajtjuk a fejünket siklóernyőzés szempontjából.
Szokásoktól, tapasztalattól na és aktuálisan a covid-helyzettől függően is rengeteg kérdés merül fel ezzel kapcsolatban:
- Hogyan és hol tároljuk a felszerelésünket, amikor hosszabb időszakot hagyunk ki?
- Mit tehet meg a pilóta saját "téli álma" alatt, hogy aztán újult erővel, magabiztosan vethesse magát a tavaszi termikek forgatagába?
- Hogyan "téliesítsük" siklóernyős felszerelésünket, ha mégis repülni szeretnénk hóban-fagyban? És mire ügyeljünk? Mennyiben mások a téli repülések - azon kívül, hogy egyértelműen vérfagyasztóbbak?
- És álmodozzunk: amikor lehet, hová érdemes ilyenkor utazni?

Ezeket a kérdéseket feszegeti Simonics Peti ma este. Kíváncsiak vagyunk a kérdéseitekre, meglátásaitokra, élményeitekre - vesézzük ki utána együtt ezt a témát!

Upsz - és az eseményfotó!
Miért pont denevérek? Hát, egyrészt repülős kollégák ők is. Másrészt téli álmot alszanak ők is. Meg aztán - no... hát tudjátok... ezzel a covid-témával csórikáim mégis csak aktuálisak...
Ha már denevér, akkor miért pont EZ a fotó? Mert egy kis videóklipből lett kivágva, ami fejjel lefelé (illetve az ő esetükben szokatlanul fölfelé) mutatja be életüket.
Hogy lássátok: ketrecbe zárva, nagy repülésekben korlátozva is elég kicsit a feje tetejére állítani a világot, és már "megy is tovább a show"!
Igazi night party. Amolyan underground-denevér-valóság... Egy háttérvalóság, egy másik élet a realisztikus látszat mögött. Ha úgy szeretnéd ;)
„És azok, akik nem hallották a zenét őrültnek nézték azokat, akiket táncolni láttak." - Friedrich Nietzsche 
Nos, ezek után KATT A KLIPRE!

Ha most azt kérdeznéd, hogy mit szívunk mostanában: bizony pont azt, amit Ti. A Covidot ;)
Ha pedig úgy érzed messzire sikerült menni ezzel a hasonlattal, akkor ne feledd, hogy biztosan nem. A határok zárva. Marad a jó öreg szardíniás kávé... !


*******************

KÉRDÉSED VAN A TÉMÁHOZ? Megköszönjük, ha előzetesen, kommentben a Facebookon létrehozott eseményhez írod, de lesz lehetőséged feltenni a Fly Away P'Air'lando esten is!

Az előadás után nyitottak vagyunk a folytatásra is!
Ha van rá igény, előkerülhetnek ismét a zongorák, gitárok, egyéb hangszerek, borok, habos kakaók - és némi sztorizás, világmegváltás közepette múlathatjuk még együtt újra az időt ;)

*********************

CSAK FLY AWAYESEKNEK SZÓL?
Nem ;) Persze klubtagjaink egy része már összeszokott kis (nagy?) családot alkot, de tagjaink mellett szívesen lájuk a velünk utazó pilótákat, új tanfolyamosainkat, érdeklődőket, más siklóernyősöket is ;)


MENNYIRE RENDSZERES a FLY AWAY P'AIR'LANDO?

Az őszi-téli szezonban kéthetente csütörtökönként tervezzük összejönni, többnyire zoomon, egyes alkalmakon pedig élőben. A teljes előadás-sorozatunk (folyamatosan szaporodó) kiírását mindig követheted honlapunkon és Facebook oldalunkon is.

HOGYAN TALÁLKOZUNK A VIRTUÁLIS TÉRBEN?

Zoom alkalmazást használunk majd és előzetesen itt megosztjuk a belépéshez szükséges linket. Ennyi. Egyszerű. Menni fog mindenkinek!

MIRŐL SZÓLNAK A FLY AWAY P'AIR'LANDO ESTÉK?

Változatos témájú és mélységű estékre invitálunk benneteket. A "vérkomoly" szakértések mellett esetenként készülünk élménybeszámolókkal túrákról, versenyekről, a rég letűnt "hőskorról", amihez időnként vendégeket is hívunk.
Rendhagyó módon e rövid szösszenetekt követően igyekszünk kávézós (kultúrborozós? sörözős? teázós??) hangulatot kialakítani - és felnyitjuk a hozzászólásokat: kérdezhettek, hozzászólhattok, beszélgetünk ;)

TÉMAÖTLETED, KÉRDÉSED VAN?

Szívesen vesszük! Egyszerűn írd ezt is kommentben a Facebookesemény alá, mi pedig mazsolázunk majd ötleteitek, felvetéseitek, kérdéseitek közül. Persze a komoly, szakmai témák sem felejtősek, de vevők vagyunk a könnyedebb, élménybeszámolós, sztorizós vonalra is!


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!