Payday loans
        ***  TENERIFE, nov 29 - dec 6.   ***   TRIBALJ, május 23-26.  ***   AUSZTRIA, távrepülés 07.31.-08.04.  ***                         ***    LIJAK, június 8-10.   ***   Fly Away előadássorozat 2018-19.    ***  English *** Deutsch ***  1% ***

FLY AWAY KLUBEST - "A damaszkuszi úton"  

Időpont:
  2019. június 11. kedd 18.00

Ferenczi Csaba - "
A damaszkuszi úton"
- avagy alapszintű és profi tudnivalók a rádiókról és a rádiózásról

                             

Előtte:
- túra infók, előlegek

- egyéb Fly Away klubos adminisztráció


Szeretettel várunk minden Fly Away klubtagot és érdeklődőt :-)

Helyszín: IBS Office Center
1021 Budapest, Tárogató út 2-4.  (a terem pontosítása a portán)

A tervezett program:

18.00-tól

- túra infók és előlegek befizetése
- adminisztráció (növendéknaplók, repülési naplók karbantartása stb.)
- előzetes bejelentkezés szerint írhattok A- és B-vizsgákat

18.30-tól

ELŐADÁS:


Ferenczi Csaba - "A damaszkuszi úton" - avagy alapszintű és profi tudnivalók a rádiókról és a rádiózásról

Rádiója (ilyen vagy olyan, PMR vagy kétsávos...) minden siklóernyősnek van. Mégis, bátran mondhatjuk, hogy szinte senki nincs tisztában a működési elvükkel, a használatukkal, a különbségekkel, a rádiózás buktatóival, alapvető kérdéseivel, a beállításokkal és azzal, hogyan használhatná ki hatékonyan készülékét.
Ki ne bosszankodott volna már azon, hogy valakinek VOX-on maradt a rádiója és a teljes csapat csatornáját blokkolta? Kit ne zavart volna a másik pilóta sci-fi horrora emlékeztetően beállított gégemikrofonja? Hányan küszködnek csatornaváltásnál a rádiók átállításával vagy a túl gyorsan lemerülő elemekkel és aksikkal? Vajon milyen teljesítményű rádió alkalmas siklóernyőzéshez? Van összefüggés az ár, az antenna mérete és a hatótávolság között?
És igaz az, hogy a kétsávos rádiókhoz már rádióamatőr vizsga és engedély szükséges?
Ki ne hallott volna még hasonló szórakoztató vagy éppen idegtépő beszélgetéseket: - "...tök?" - "mi?" - "...tök már?"  - "...sz meg" - "mi???"  -  "Nem vársz meg?"  - "...dek?"  - "A svédek?? Mondom, hogy azok mi vagyunk!"...
És akkor még a "rádiózási intelligenciát" nem is Stat-counters.net
This domain name expired on Feb 6 2017 07:13:15:000PM
Click here to renew it.
említettük ;)

A rádió ugyan csak egy apró részlete, mégis nagyon fontos segédeszköze a repülésnek. Tanfolyamokon, túrákon, közös távrepüléseken egy csapat kommunikációjának alapját képezi. Közös érdekünk, hogy mindenki a lehető leginkább tisztában legyen használatával.

A rádiózás immár több mint 100 évre tekinthet vissza! Profivá egy rövid előadás alatt nem válhatsz, de rengeteg hasznos ismeretet szerezhetsz siklóernyős hétköznapjaid könnyebbé tételéhez: rádiók típusai; funkciók; tartás; eltérő polarizációk; beszédtorzítás; terjedés; etika; emergency; késleltetés; roger bip; ERP; jog; csatonák; kódok; detektorok; ANRs; tanácsok "kocarádiósoknak"... ;-)

Várunk tehát tapasztalattól, pilóta minősítéstől, kortól, nemtől, bőr-és hajszíntől függetlenül minden siklóernyőst szertettel, hogy minél könnyebben közös hullámhosszra kerüljünk!