Payday loans
                   *** MEDUNO, augusztus 16-20. *** Tisza-tó, biztonságtechnika *** LIJAK, október 20-23. ***                             ***  1%  ***  Tanfolyamkezdés  *** Fly Away előadások  ***  Nyárindító Kedvezmény  *** English *** Deutsch *** 

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online, pl. a bookline oldalán
(352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával)
KATT IDE

Világcsúcsunk története

Hétvége a Csobáncon
Időpont: július 28-29. (szombat-vasárnap)

A Csobánc a Balaton-felvidék az év elejei karbantartásnak köszönhetően immár minden irányban elstartolható starthelye ;-) Nem véletlenül egyik kedvenc helye a hazai siklóernyősöknek – gyönyörű látvány jó körülmények fogadják az ide látogatókat.

A tanfolyamosokat igyekszünk megismertetni a Csobánc kínálta repülési lehetőségekkel és a rá vonatkozó szabályokkal.
Haladóknak távrepülő továbbképzés - ideális szélviszonyok esetén akár közös, vezetett Balaton-átrepülési kísérlet is!

KATT IDE - Gergely Ildikó videója a Csobáncról!

Azon kívül, hogy megkülditek jelentkezéseteket a
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, szükséges regisztrálnotok a Csobánc hivatalos honlapján is!  http://csobanc.bfnp.hu/  Kérjük mielőbb regisztráljatok, mert a foglalható helyek száma korlátozott!
Mivel a bejelentkezés visszavonható, ha valaki mégsem jönne, kérjük törölje magát az adott napról, hogy ne foglalja mások elől a helyet!


Utazás:
önállóan, illetve kérjük, hogy az autósok ne slisszoljanak el, hanem az üres helyekre vegyétek be a gyalogosokat, így legalább a benzinköltség is eloszlik...


Találkozó Budapesten:
Budapesten: július 28-án szombat reggel 7.45 BAH-csomópont, benzinkút, indulás 8-kor bepakolva, utasokat szétosztogatva, elkényelmesedve...

Találkozó a Csobáncnál:
július 28. szombat 10.00 órakor a Csobánc nyugati parkolójában
Koordináták: 46°52'14.2"N 17°29'28.3"E / avagy: 46.870615, 17.491206
Kérjük, ne rámoljatok még szét az eligazítás előtt, mert a széliránytól függ, hogy ezt a leszállót használjuk vagy a keletit, így az autókat is we recommend levitra from canadian pharmacy ennek megfelelően parkoljuk majd le véglegesen.

Részvételi feltételek:

A haladó kurzushoz: minimum A-vizsga; érvényes regisztráció; reporvosi

Tanfolyamosoknak: kiváló start- és leszállástechnika; megbízható instrukciókövetés; érvényes regisztráció; reporvosi

- Kérjük olvassátok végig figyelmesen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján található szabályokat is információkat. Fokozottan kérünk mindenkit ezek betartására! 
http://csobanc.bfnp.hu/

A BEJELENTKEZÉS MENETE

1 lépés: Rendelkezned kell érvényes, teljes értékű (fizetős!) SIRESZ regisztrációval a 2018. évre (ennek átfutási ideje kb. 10 nap). A BFNP rendszerébe a június végéig befizetett és jóváhagyott regisztrációk kerülnek biztosan leadásra.
2. lépés: Ennek birtokában tudsz regisztrálni a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Csobánc honlapján. 
http://csobanc.bfnp.hu/ A regisztráció visszaigazolására kb. 3 napot várni kell, mert a jóváhagyáshoz ellenőrzik a SIRESZ regisztrációd érvényességét. Figyelem: regisztrálnod minden évben újra kell, hiszen a jogosultságok évente lejárnak...
A születési dátumot hónap/nap/év formátumban kéretik megadni...

3. lépés: A már jóváhagyott Csobánc regisztrációd birtokában tudsz majd helyet foglalni
szintén a fenti honlapon http://csobanc.bfnp.hu/ július 28-29-re. Figyelem! Adott napokra bejelentkezni csak kb. 7-10 nappal előre lehet... Kérjük mielőbb regisztráljatok, mert a foglalható helyek száma korlátozott!
Mivel a bejelentkezés visszavonható, ha valaki mégsem jönne, kérjük törölje magát az adott napról, hogy ne foglalja mások elől a helyet!

4. lépés: Amikor megkapjátok a visszaigazolást a konkrét dátumra történő regisztrációról, ezek számát küldjétek meg nekünk a hétvégére történő bejelentkezés mellé.
Jelentkezéseteket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre küldjétek meg a következő adatokkal:

Siklóernyőzés a Csobáncon Név:
A Csobánc regisztráció azonosító száma:
Utazás: saját kocsi x hellyel / becsatlakoznék utasként
Találkozó helye: Budapest / Csobánc
Szállást kérek:

Jelentkezési határidő:

július 19. csütörtök

Mindenkinél legyen:
- a repüléshez szükséges okmányok
(pilóta kártyák, ernyő kártyája),
- a Csobánc regisztrációjának azonosító száma,
- napra készen kitöltött növendéknapló,
- reporvosi

Tervezett program
:

Tanfolyamosok:
Startok, leszállás, behelyezkedés, repülés, lejtőszelezés, termikrepülés - mindenkinek a tudásszintjének megfelelő segítséget adunk.
Haladók: Lejtőszelezés, termikrepülés, de lehetőség szerint távrepülés. Ismerkedés a helyszínnel, a pillanatnyi és a várható Időjárás elemzése. Feladatkitűzés. Ideális szélviszonyok esetén megpróbálkozunk közösen átrepülni a Balatont - a kitűzött feladatot legalább egy oktató is veletek repüli! Ha nem kedvezne nagy álmunknak az időjárás, akkor más távrepülő feladatot írunk ki. A nap végén értékelés, elemzés.








Részvételi díj:

6.000.- Ft / fő - 2 napra
4.000.- Ft / fő - 1 napra

Szállás:

Szállást jóelőre nem tudunk foglalni, mert szokás szerint az Időjárástól függ, hogy megyünk-e. Nyáridőben bizonytalanra senki nem tartja nekünk üresen a szálláshelyét, ezért abból mazsolázunk majd, ami marad a környéken... A részletek és az ár így az utolsó napokban derül ki, de igyekszünk mérsékelten tartani... Ha minden kötél szakad, kempingezünk a környéken vagy a Balaton partján ;-)

Résztvevők listája - tanfolyamosok:



Résztvevők listája haladók: