Payday loans

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online, pl. a bookline oldalán
(352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával)
KATT IDE

Világcsúcsunk története

ÉVES KÖTELEZŐ OKTATÓI TOVÁBBKÉPZÉS

A SIRESZ és a Fly Away Team 2018-ban is

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (10)

közösen hirdeti meg éves kötelező oktatói továbbképzését.

1. kötelező éves oktatói továbbképzés
2. jelentkezés oktatói képzésre, továbbképzésekre, P-tandem vizsgára, szakoktatói vizsgákra

Időpont:
2018. február 4. vasárnap 9.00 – kb. 16.00

Helyszín:
IBS Office Center – 1021 Budapest, Tárogató út 2-4.

1. Kötelező éves oktatói képzés és továbbképzés
Az éves kötelező oktatói továbbképzést az idei évben igyekszünk a lehető legtöbb hasznos információval, szakmai tartalommal megtölteni, fűszerezve ezt egy-két interaktív előadásra, ahol a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk…

Tervezett program:

9.00 – 9.45 – adminisztráció

Kérjük, úgy érkezzetek, hogy a regisztrációt 9.45-re be szeretnénk fejezni ahhoz, hogy tartani tudjuk nagyjából a napi ütemtervet. Ergo ha mindenki 9.30-kor fut be, akkor hosszú lesz ez a nap, bizony ;-)


1.) Az immár megszokott módon az ügymenet gyorsítása, egyszerűsítése érdekében az oktatókkal itt helyben megkötjük az éves oktatói szerződéseket!
2.) Ha van bármilyen bepecsételetlen jogosításod, kérjük, hozd magaddal növendéknaplód! Ha olyan repülési naplód van, amelyben nincs megfelelő rovat a képzettségek bepecsételésére – hozz igazolványképet és adunk megfelelő naplót ;-)
3.) Elérhetőséget kaptok az időközben megszerkesztett és véglegesített oktatási szerződésekhez, hogy immár ezzel indíthassátok a szezont.

10.00 – 10.45
MŰSZAKI ALKALMASSÁG - Turi Gábor

-   aktualitások, várható változások
-   felhasználói felület

11.00 – 12.45
„NAPRAKÉSZ” - Zsolnay Péter, Kardos István

-   A siklóernyőzés felügyeleti szervének változása, ennek hatásai a siklóernyőzésre (mint bizonyára tudjátok 2018. január 1-jével az NKH beolvadt az NFM-be)
-   az üzembentartás helyzete,
-   SIRESZ felhasználói felület,
-   starthelyek
-   FAI liszenszek, az MRSZ helyzete
-   stb.

12.45 – 13.15
EBÉDSZÜNET

13.15 – 13.45
SIKLÓERNYŐS KÉPZÉS – Simonics Péter képzésvezető

-   a 2017. év képzési tapasztalatai,
-   a 2018. év oktatói képzései és továbbképzései

13.45 – 14.45
JELEN KORUNK OKTATÁSI PROBLÉMÁI – Simonics Péter képzésvezető

-   az élményturisták megjelenése az érdeklődők között; felgyorsult világunk hatása az oktatással szemben támasztott elvárásokra; „olcsót és gyorsan” jelenség; a gyorstalpaló képzésen végzett pilóták megjelenése a levegőben; gyorstalpaló alapokkal rendelkező pilóták oktatása; stb… - Mit tehetünk mi oktatók? Hogyan járjunk el felelősségteljesen?
A témában az előadást követi egy interaktív rész, amelyben saját tapasztalatokat, kérdéseket, véleményeket is várunk. Szeretnénk, ha a SIRESZ oktatói gárdája egységes hozzáállással képviselné a siklóernyőzést.


15.00 – 16.00
OKTATÁSSAL KAPCSOLATOS BALESETEK – Simonics Péter képzésvezető

-   a baleset kockázatát növelő tényezők; hol a határ a lassan haladó növendék és a siklóernyőzésre mentálisan vagy fizikailag alkalmatlan növendék között; tipikus tanfolyamos balesetek; egy látott baleset hatása a csoportra és annak kezelése; a hiányos képzésre visszavezethető balesetek; stb.
Jelen előadásban főként az oktatáshoz kapcsolódó, illetve arra visszavezethető baleseteket vesszük sorra. A témához valós példákat szolgáltatunk annak érdekében, hogy valódi tanulságokat szűrhessünk le, amelyek talán segítenek megelőzni, illetve csökkenteni a jövőben bekövetkező események számát.
Az előadás második felét itt is szeretnénk interaktívvá tenni. Erre egyrészt videó elemzés szolgáltat majd alapot, másrészt szívesen veszünk személyes tapasztalatot, mások számára is tanulságot szolgáltató helyzetet vagy akár kérdést.2. éves oktatói képzés és továbbképzés; P-TANDEM KÉPZÉS


A SIRESZ és a Fly Away Team az idei évben is közösen hirdeti meg képzéseit, továbbképzéseit.

Amennyiben jelentkezni szeretnél
-   oktatói képzésre és vizsgára
-   P-tandem képzésre és vizsgára
  szakoktatói vizsgára

akkor várunk február 4-én a kötelező oktatói továbbképzésen! Jelentkezés a helyszínen!

A képzések, továbbképzések és vizsgák végleges időpontjainak, dátumainak kitűzésével igyekszünk a jelentkezők igényeihez, lehetőségeihez igazodni!

Várunk minden érdeklődőt!

Simonics Péter
SIRESZ / Fly Away képzésvezető