Payday loans
          ***  TOLMIN, május 8-14.  ***  1 %  ***  Tanfolyamkezdés  ***  KRVAVEC - 04.29 - 05.01. - szabi nélkül!  ***                 ***   Fly Away előadássorozat 2016-17.   ***   MEDUNO, Pünkösd június 2-5.   ***  AKCIÓK  *** Fly Away Pirigliding - English *** Fly Away Paragliding - Deutsch *** 
MEGÚJULT A SIKLÓERNYŐS KÉPZÉSI TEMATIKA

2016.06.02-án megérkezett a SIRESZ és a Fly Away Team (Ciervo Kft.) egységes, megújított siklóernyős képzési tematikájának jóváhagyása a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalától – melyet év elején már beharangoztunk nektek.
A jóváhagyás dátuma: 2016.05.25.

Az ezt követően megkezdett képzéseket már az új tematikának megfelelőn kell lefolytatni.


A jelenlegi változásokkal igyekszünk az életszerűséget és a siklóernyőzés biztonságát szolgálni a lehető legjobban kihasználva a törvény adta kereteket. A változások jóváhagyásával, így a tematika életszerűbbé tételével kapcsolatos közreműködést köszönjük az NKH-LH munkatársainak.

Íme néhány pontban a legfontosabb változások:

1. A KÉPZÉS SORÁN VÉGREHAJTANDÓ GYAKORLATOK SZÁMA
A képzés során végrehajtandó gyakorlatok száma helyenkéntmódosult , igyekeztünk a gyakorlati tapasztalatok alapján a minimum követelményekhez igazítani. 

2. A
KÉPZÉSHEZ SZÜKSÉGES ÉLETKOROK

Az egyes képzési szintek alapfeltételeként előírt életkorokat a nemzetközi szinthez igazítottuk, helyenként a lehetőségeket kiszélesítve – szülői hozzájárulással – csökkentettük.


3. GYAKORLÓ PILÓTA

Bevezetésre került egy új jogosítás, a „Gyakorló Pilóta”.

Az új jogosítás bevezetésével igyekszünk jogszerű és észszerű segítséget adni abban, hogy a friss A-vizsgások minél könnyebben és életszerűbben gyűjthessék repült óráikat a B-vizsgát megelőző időszakban.

Feltételek:
minimum 10 repült óra, 20 magasstart 5 különböző starthelyen, 3 repülés enyhén termikus időjárásban, 1 repülés 1 óra időtartammal.

Végezhető tevékenység:
A Gyakorló Pilóta jogosítás megszerzését követően a pilóta jogosult önállóan repülni max. 5 m/s szélben, termikusan nem aktív időjárási körülmények között.

Figyelem! Mivel a jogosítás nemzetközi megfeleltetése PP3, így a legtöbb külföldi országban továbbra is

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (2)

csak oktatói felügyelettel repülhetsz jogszerűen.

Lejárata:
Az önálló repülési jogosultság érvényessége megszűnik, ha B-vizsgáját 1 éven belül (365 nap) nem teszi le a Gyakorló Pilóta. Innentől kezdve a B-vizsga feltételeinek teljesítéséig csak oktatója vagy megnevezett, növendéknaplóba bejegyzett és aláírással igazolt Pilóta felügyeletével végezhet gyakorló repüléseket.


Gyakorló Pilóta jogosításod oktatód írhatja be a növendéknaplódba, majd június 10-ét követően töltheted fel az E-Titkárba.


4. SEGÉDMOTOROS KÖZÉPFOKÚ KÉPZÉS

A segédmotoros középfokú jogosítás kiadásához szükséges gyakorlati vizsga a segédmotor valós használatához legközelebb álló gyakorlati vizsgát, útvonalrepülést ír elő.

A „normál” B-vizsga követelményei és feltételei megegyeznek a segédmotoros és segédmotor nélküli pilóták esetében.


5. B-VIZSGÁZTATÓ SZAKOKTATÓ
Bevezetésre került egy új szakoktatói jogosítás, a „B-vizsgáztató szakoktató”.
Az újgenerációs ernyők – akár már a legalsó kategóriákban is – lényegesen alaposabb, elmélyültebb és szélesebb körű szakmai ismereteket követelnek meg az oktatóktól nem csak a teljes körű biztonságtechnika, de már a B-vizsgás gyakorlatok oktatása, felügyelete során is.

Követve a nemzetközi trendet, hazánkban is külön választjuk a két szintet. A szakoktatók felkészülését folyamatos továbbképzésekkel segítjük, illetve alkalmassági vizsgán adnak számot arról, hogy növendékeiket valóban a lehető legnagyobb biztonságban tudják a B-elemek oktatása során.

6. ÓRASZÁMOK
Az alapkövetelményként előírt repülési tapasztalat és óraszámok – még mindig csak közelítve a nemzetközi mércéhez – helyenként emelkedtek az olyan jogosítások esetében, ahol a pilóta más ember életéért, egészségéért felelősséget vállal (tandempilóta, oktató).

A megújult tematikát IDE KATTINTVA böngészheted

Szép repüléseket kívánva,

Simonics Péter képzésvezető és
a Fly Away csapata