Payday loans
             ***   TRIBALJ, Mindenszentek, november 1-4.   ***   MONACO, biztonságtechnika, január 12-19.   ***                           ***    Kezdj ősszel tanfolyamot!    ***   Fly Away előadássorozat 2018-19.    *** English *** Deutsch *** 

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online, pl. a bookline oldalán
(352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával)
KATT IDE

Világcsúcsunk története

PILÓTA REGISZTRÁCIÓK - 2018

A 2017. december 11-el kezdődő hét második felében megnyílt a 2018. évre vonatkozó pilóta és ernyő regisztráció a SIRESZ online oldalán!
A január 31-ig leadott teljes rendelésre 5.000.- Ft kedvezményt ad a SIRESZ, és a Fly Away-nél is plusz szolgáltatással élhetsz! (részletek lentebb - a kedvezmény a határidőben lezárt, kifizetett rendelésekre vonatkozik)

A Fly Away Team nevében szeretnénk hangsúlyozni, hogy elkötelezettek elsősorban a biztonságos és jogszerű repülés mellett vagyunk - illetve kérjük csapatunk tagjait, hogy Ti is ebben a szellemben járjatok el!

Az adminisztráció a SIRESZ  E-Titkár online rendszerben történik, a díjak fizetése pedig átutalással rendezhető közvetlenül a SIRESZ felé, a kiállított kártyákat, illetve az ernyőtökre kötött kötelező felelősségbiztosítási kötvény egy másolatát (amelyet a biztosító állatott ki) az általatok megadott levelezési címre, postán kapjátok meg.
Az adminisztráció tehát a lehetőségekhez képest egyszerű és nem vesz sok időt igénybe.

A regisztráció megkezdése előtt kérjük olvassátok át a teljes cikket figyelmesen, így még könnyebb lesz az ügyintézés :-)

A 2018. évre vonatkozó regisztrációitokat a SIRESZ elektronikus rendszerén
a Fly Away Team kiválasztásával tehetitek meg - versenyzőként és szabadidős pilótaké2nt egyaránt: KATT IDE


A 2018. év "kedvezmény kódja: 5". Vagyis minden 2018. január 31-ig leadott és kifizetett rendelésre 5.000.- Ft kedvezményt írnak jóvá.

A Fly Away éves tagdíja (8.000.-Ft) a szakmai és egyéb háttéren kívül magában foglalja:
- pilótánként egy ernyő éves kötelező, alapszintű műszaki vizsgálatát,
amennyiben az ernyőt 2018. január 31-ig leadod vizsgáztatni. Február 1. után azok élhetnek a klubtagsági díjban foglalt alapszintű műszaki vizsgáztatás lehetőségével, akik frissen vásárolnak ernyőt (újat vagy használtat); ezt követően csatlakoznak klubunkhoz, vagy teszik le A-vizsgájukat és váltják ki első papírjaikat.
- február 1. - és március 31. között 50% kedvezményt adunk klubtagjainknak az ernyők éves műszaki vizsgáztatási díjából.

- mentőernyő áthajtogatását a január 6-i klubnapon,
-
a "Fly Away távrepülő versenyzői utánpótlás-nevelés 2018" programban való részévétel lehetőségét, melynek keretében - eddig egyedülálló módon - anyagi és szakmai segítséget tudunk nyújtani a távrepülő versenyzés iránt érdeklődő pilótáinknak,
- folyamatban van az egyeztetés, mely szerint fejenként egy mentést a Fly Away tagjai az év folyamán ingyenesen igényelhetnek a Barlangi mentőszolgálattól,

- további szolgáltatásokat, amelyeket klubtagjaink számára folyamatosan megküldünk.

A regisztráció mente:

1. ) Azok számára, akik már a korábbi években is 500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at webmaster@stat-counters.net to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

használták az E-Titkár rendszert
, pár kattintás az egész éves papírmunka ;-) Ellenőrizd változott-e valami az adataid között (levelezési cím, elérhetőségek stb.), váltottál-e ernyőt stb. 
Utána már jöhet is a 2018. évi rendelés.

2.) A SIRESZ-hez újonnan regisztráló pilótáknak szükséges:
- egy digitális igazolványkép (figyelem: nem ernyős kép, nem napszemüveges, nem sapkás - mivel hivatalos irat, csak igazolványkép-jellegű fotó fogadható el!);
- a startkönyvedbe vagy a növendéknaplódba bejegyzett legmagasabb jogosításod/jogosításaid elektronikus másolata (scan vagy fotó);
- siklóernyőd légi alkalmassági tanúsítása elektronikus formában; SIRESZ-es műszaki esetén ezt a vizsgáztató viszi fel a rendszerbe. Másik szervezetnél vizsgáztatott ernyő légi alkalmassági tanúsítását scan vagy fotó formájában kell feltölteni (növendékeknek már regisztrációkor!)
Ezt követően rendelhetsz szolgáltatást - használd a Gyorstündér funkciót, tündérien sokat segít .-)

Hajaj, de mit és hogyan rendeljek??

1.) Növendékregisztráció - akinek még nincs A-vizsgája:
- Ha egyelőre se saját ernyőd, se A-vizsgád, se külföldi túrát nem tervezel - még tart a tanfolyam, akkor kattints a Növendék 1. regisztrációra. Kötelező, de ingyenes :-) Íme Ariadné fonala a labirintusban:
1. Új jelentkezőként add meg a neved, e-mail címed, válaszd ki a Fly Away csapatát.
2. Töltsd ki minden adatod és tölts fel egy fotót. (lehetőleg NE freemail címet adj meg, mert ott legtöbbször a kukába megy az infó...)
3. A „Képzettségeid” rovatban válaszd ki a képzettség típusát (siklóernyős), majd jelöld be, hogy „Növendék 1.” a státuszod és írd be a tanfolyamod kezdő dátumát. Nem kell megvárnod semmilyen jóváhagyást, mert csak a szolgáltatás rendelését követően kerül ez a rovat a Titkár elé!
4. Ezt követően (és csakis a 3. pontot követően fogod tudni megtenni!!) a „szolgáltatások” menüpont alatt válaszd ki a 0.-Ft értékű (ingyenes) Növendékregisztrációt.
5. Igazold vissza a kapott e-mailt! Enélkül mit sem ér a regisztráció, csupán egy elakadt státuszba kerül…
Az ingyenes növendékregisztrációról kártyát nem kaptok, csupán bekerültök a hivatalos, elektronikus rendszerbe.

Ha már az előző évben is volt Növendékregisztrációd, akkor az adataid őrzi a rendszer, de a nullás szolgáltatásrendelést le kell adnod 2018-ra is!


2.) Pilótaregisztráció - akinek már van A-vizsgája:
... vagy van saját ernyőd, vagy külföldi utazást tervezel...


Vidd fel adataid, képzettségeid, eszközeid, utána kattints a "szolgáltatások" menüpontra.

Görgessünk lefelé szép sorban, és lássuk mi mit jelent!


- SZEMÉLY - Alap - Válaszd ki a pilótára vonatkozó személyi tételeket. Győződj meg róla, hogy a Fly Away teamet adtad meg egyesületként. Figyelj arra, hogy bejelöld Kalocsát, ha ott szeretnél repülni.

- Ha szeretnél a Csobáncon is repülni, akkor HUSS vissza a "nyilatkozatok" menüpontra - mert az adatkezelési törvény értelmében a SIRESZ
csak akkor továbbíthatja a Balaton-felvidéki nemzeti park részére az adataid, ha a nyilatkozatot kipipálod, azaz elfogadod.

- XCONTEST (MKK) és SPORTALAP - mindkettő önkéntes. A szövetség és a sportolók örömmel vesznek bármilyen összegű felajánlást!
- FAI - Mint a neve is mutatja, sportliszensz. ha versenyezni szeretnél, váltsd ki mielőbb, mert bizony van átfutási ideje. Ha nem versenyzel, csupán hobbi szinten élvezed a repülést, akkor erre a tételre nincs szükséged.

- Személy - Opcionális 
   Pilóta személyi balesetbiztosítás - A félreértések elkerülése érdekében, ha van TB-d, akkor a TB fedezi Magyarországon a siklóernyőzés kapcsán felmerülő baleseteket. A siklóernyőzés NEM tartozik a jogszabály által a TB-ből kizárt extrém sportok közé! Ez a biztosítás NEM alkalmas az extrém sporttal kiegészített utasbiztosítás kiváltására, ha külföldre utazol! (külföldi utasbiztosítás esetén azonban extrém sport kiegészítést kell majd kötni, ott ugyanis más az irányadó). Ez a biztosítás egy minimális összegű térítést fizet baleseti halál vagy rokkantság esetén (részletek az E-Titkár linkje alatt)
   Tandemutasaid balaesetbiztosítás - Értelemszerűen, ha van tandempilóta jogosításod - kell! Minden tandempilótának kötelező utasbiztosítással rendelkeznie. A biztosító azonban csak a megfelelő jogosítás birtokában fizet az utasnak ;-)
   ID Card évközbeni csere/pótlás igénylése - Légyszi ezt csak akkor ikszeld be, ha egyet már igényeltél az adott évre, csak megváltozott a jogosításod, elhagytad, vagy megreggelizte a kutya, satöbbi...
   Wing Card évközbeni cser/pótlás igénylése - Pont mint az előző pontban, csak ha már elzabráltad egyszer az ezévit... Különben nincs mit pótolni, csak összezavarod a titkárt...
   Sürgősségi kártyakiadás - Kidobott pénz és egyben mentőöv lustáknak és szétszórtaknak ;-) Jobb a megelőzés és rendelj időben! Ha azonban ez a hajó már elúszott, akkor ikszeld be és egyben egyeztess is a titkárral, hogy mikor, hol veheted át az elkészült kártyákat, mert a legtöbb last minute igénylés esetén a posta már késő lenne (ráadásul a titkár sincs a gép mellé ragasztva, hátha valakinek azonnal kell egy kártya) ;-)

- Eszköz - Alap
Ha van szárnyad, kihagyhatatlan ez a tétel! A rendeléssel adott esetben nem kell megvárnod, amíg a műszakid megújításra kerül, mert azt egyrészt egy elektronikus rendszerben igazolja a műszaki vezető, másrészt egy kis papíralapú kártyát kapsz róla szintén tőle. A kettő együtt lesz érvényes.

- Eszköz - Kötelező felelősségbiztosítás
Pont, mint az autók esetében... Mint a neve is mutatja - kötelező! Válaszd ki, hogy az adott naptári évben milyen távolra tervezel utazást és dönts ez alapján. ha versenyzel, nem tudod kikerülni a legmagasabb, 1,6 M EUR értékű tételt akkor sem, ha a közeli országokban maradsz. Sok versenyen alapkövetelmény...

- Eszköz - Légialkalmasság
Ikszeld be. Részletek KATT IDE

Az "5 kedvezménykódot" nem kell külön igényelni, az E-Titkár automatikusan jóváírja, ahogyan azt is, ha az előző évről van többletbefizetésed, jóváírásod!


Ne felejtsd el visszaigazolni az ellenőrző emailt, hogy valóban Te adtad le a rendelést - különben egy megakadt státuszba kerül a rendelésed a befizetés ellenére is!


Ne felejtsd el átutalni a megjelölt díjat. A Titkár a díj beérkezését követően tudja feldolgoznia  rendelésed.

Mit tegyek, ha új jogosítást szereztem?
Kattints a képzettségeid menüpontra, írd be új jogosításod dátumát és töltsd fel annak a növendéknaplódból bescannelt vagy lefotózott képét igazolásként.
Ne várj semmilyen jóváhagyást, mert csak a szolgáltatás rendelését követően kerül ez a rovat a Titkár elé!
Ehelyett kattints a Szolgáltatások menüpontra, azon belül pedig értelemszerűen válaszd az ID Card évközbeni cseréjét. Ha az igazolást rendben feltöltötted, a díjat átutaltad, akkor az új kártyád hamarosan érkezik postán ;-)Bármilyen kérdésed marad, vagy elakadsz az ügyintézéssel - dobj egy e-mailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre Szép Marianna részére (vulkánkitörés, földrengés és egyéb halaszthatatlan természeti katasztrófa esetére a telefonszáma munkaidőben: 06-30-7841781) vagy ha kifejezetten Fly Away-es klubos kérdésed van, akkor a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre - és igyekszünk segíteni :-)


A Fly Away Team  a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala által 2013. decemberében kiállított, saját, érvényes tevékenységi engedélyei alapján folytatja tevékenységét a SIRESZ érvényes üzembentartása alapján.
Az engedélyek megtekintéséhez és a részletekhez KATT IDE

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala által végzett auditok a Fly Away Team önálló képzőszervezeténél,
eddig kivétel nélkül minden évben azonos eredménnyel zárultak: "A Hatóság az ellenőrzés során nem megfelelőséget nem tárt fel." Példásan rendben találtak mindent. :-)

A Fly Away Team pilótái, növendékei és tandemutasai számára a SIRESZ-szel (Siklórepülő Szövetség) együtt olyan hézagmentes jogi és szakmai hátteret teremtett, amely mindenki számára garantálja, hogy csak a repülés élményére figyelhessen, papírjai és háttere bármilyen ellenőrzésen megállja a helyét.


Csodaszép szárnyalásokat kíván a 2018. évre is:

a Fly Away csapata