Payday loans
             ***   TRIBALJ, Mindenszentek, november 1-4.   ***   MONACO, biztonságtechnika, január 12-19.   ***                    ***  Tanfolyamkezdés  *** Fly Away előadássorozat 2018-19.  ***  Nyárzáró Kedvezmény  *** English *** Deutsch *** 

Siklóernyős könyv

siklóernyős tankönyv

Simonics Péter: Szelek szárnyán - siklóernyőzés A-tól Z-ig című könyve kapható a Libri könyvesboltjaiban vagy megrendelhető online, pl. a bookline oldalán
(352 oldalon 365 színes fotóval, grafikával)
KATT IDE

Világcsúcsunk története

Tanfolyamos és csapatépítő hétvége Fedémesen 


Időpont:
szeptember 8-9. (szombat - vasárnap)Részvételei lehetőség:
Tanfolyamosok és akár A-vizsgások is!Budapesten: szeptember 8. szombat reggel 7.45 - az M3 kivezetője előtt a Hungária körúton található ÖMV-kúttól indulunk (van itt egy McDonalds is...), ergo találkozó annyival hamarabb, hogy 8.00-kor bepakolva, utasokat szétosztogatva útra is 302 Found

Found

The document has moved here.

keljünk!!
A helyszín a gyalogosok számára az 1-es villamossal is megközelíthető.

Részvételi feltételek:


Kérjük, hogy saját, alcsatornás PMR rádiója kivétel nélkül mindenkinek legyen feltöltött, működőképes állapotban. A rádió nem csak a tanfolyam alatt fontos, de teljes későbbi pilóta létetekben is elengedhetetlen eszköz. A 7.33 csatornán leszünk.

Utazás:


Önállóan, illetve kérjük, hogy az autósok ne slisszoljanak el, hanem az üres helyekre vegyétek be a gyalogosokat, így legalább a benzinköltség is eloszlik...


Találkozó Budapesten:

Koordináták: 47°31'2.78"N / 19° 5'31.60"E

Találkozó Fedémesen:

Először a szállást osztjuk ki, utána irány a repülés!
Kérjük, legkésőbb ezen a találkozón mindenki jelenjen meg a szálláskiosztás, a kétnapos program megbeszélése, felszerelések kiosztása stb. miatt!
szeptember 8. szombat 10.00
A szállásunk most ismét Hosszúverőpusztán lesz.
A lehajtó Pétervásárát elhagyva jobb kéz felé lesz, egy fehér tábla jelöli.
Koordináták: 48° 1'49.81"N / 20° 7'32.33"E


Program:

Szombaton érkezést követően gyors szállásfoglalás, utána gyakorlás, kupolázás, kisdombos startok, elmélet (időjárástól függően) végig a két nap folyamán.
Napközbenre innivalóval feltétlenül készüljetek, mert a faluban szombaton 11-kor bezár a közért és már nem is nyit ki többé az első munkanapig...
Ezen kívül rendelünk mindkét napra a dombra, napközbenre egy kis nasst: palacsinta-változatok, házi túrós és egyéb rétesek stb.

Este lehetőség van meleg, bográcsos (vagy egyéb) ételt enni a szálláson – erre előzetesen adjátok le az igényt, mert ezt le kell előre szerveznünk! Vegetáriánusok külön jelezhetik, hogy nekik mással készüljön a konyha.

Figyelem: A fedémesi hétvégén lehetőséget adunk arra, hogy megírjátok az elméleti A-vizsgát! Készülődjön akinek inge és vegye magára ;-)

Mit kell tudni Fedémesről?

130 km-re van Budapesttől, "Kisdombos Paradicsomnak" vagy "Gyakorló paradicsomnak" is hívják. Kb. 60 méter magas, kopasz (na jó, egy fa van...), füves, szinte minden irányban startolható, viszonylag meredek dombjai nagyon jó gyakorlási lehetőséget biztosítanak a startok és a leszállások elsajátításához.

Hatalmas starthely és hatalmas leszállóterületek állnak rendelkezésünkre és mivel a dombok lejtése elég jó, a repülések már nem csak a talajközeli repülés élményét adják. Sőt, időnként még lejtőzni is lehet egy kicsit!

Két nap alatt itt lényegesen többet tudunk haladni, mint amit a Budapest-környéki adottságok megengednek. A déli pihenőidőben, illetve este pedig elméleti ismeretekkel gyarapodhattok.

A sok start- és leszállásgyakorlás nagy biztonságot és magabiztosságot ad a magasstartos repülésekhez is!

Fotók Fedémesről ITT és ITT

Természetesen legfőbb urunk 's parancsolónk az Időjárás, de ha nem küld ránk esőt vagy viharos erejű szelet, akkor mindenképpen megyünk!

Részvételi díj:

4.000.- Ft / fő / 2 napra összesen (tanfolyamosok és A-vizsgások saját felszereléssel),
3.000.- Ft / fő - 1 napra

3.000.- Ft / fő / nap = felszerelésbérlet - csak az A-vizsgásokra vonatkozik!

Szállás:

5.500.- Ft / fő
fűtésszezonban 6.000.-Ft = fő

Étkezések:

Reggeli - 1.500.- Ft
(meleg reggeli: tojásrántotta gazdagon, péksütemény, + 1 ital - kávé, kakaó, tea stb.)

Vacsora - 1500.-Ft (édességgel együtt!)
Valamilyen hagyományos meleg egytálétel (rakott krumpli, chilis bab, pörkölt, gulyás, stb.) - illetve vegetáriánus vacsorára is előzetesen jelezhetitek igényeteket + vegyes házi rétes, vargabéles vagy valami hasonló ínyencség...

Egyéb étkezések - önállóan, de rendelünk a starthelyre ismét házi rétest, palacsintát mindkét napon napközbenre :-)


Jelentkezéskor kérjük a következő adatokat megküldeni
a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre - (bejelentkezési határidő: szeptember 3. hétfő)

Név: __________________________

Program: teljes hétvége / csak az egyik nap

Szállást kérek:
IGEN / NEM

Reggelit kérek: IGEN / NEM

Vacsorát kérek:
IGEN / NEM

Találkozó helyszíne: BUDAPEST / HOSSZÚVERŐPUSZTA (csak hogy ne várjuk feleslegesen, aki egyenest a helyszínre jön)

Utazás módja: BECSATLAKOZNÉK / SAJÁT KOCSI (nincs üres helyem) / SAJÁT KOCSI ÉS …. DB HELYEM IS VAN (ha pedig leegyeztetted az utasokkal, akkor névsor…)

Akinek még nincs A-vizsgája: eddigi kisdombok száma (helyszínekkel) / eddigi magasstartok száma (helyszínekkel) / ha nem volt még kisdombod, akkor volt-e már talajmenti siklásod