Payday loans
        ***  TENERIFE, nov 29 - dec 6.   ***   TRIBALJ, május 23-26.  ***   AUSZTRIA, távrepülés 07.31.-08.04.  ***                         ***    LIJAK, június 8-10.   ***   Fly Away előadássorozat 2018-19.    ***  English *** Deutsch ***  1% ***
Tandempilóta vagy?

Most lesz egy kis teendőd ahhoz, hogy a továbbiakban is 302 Found

Found

The document has moved here.

legálisan repülhess, de segítünk ;) Íme a tudnivalók!

Vigyázat! A jogi értelmezés szerinti kereskedelmi tevékenység nem azonos a könyvelés szerinti kereskedelmi tevékenység fogalmával!
Egyesületi kereteken belül végzett tandemrepültetési tevékenység éppen úgy kereskedelmi tevékenységnek minősül! A jog nem tudása, nem mentesít…


Tudnivalók „A-tandempilóták”, azaz amatőr tandempilóták számára


A légijármű és a repülőeszköz személyzet, valamint a repülésüzemi tiszt képzéséről, vizsgáztatásáról, engedélyeiről és a képzésükben részt vevő képző szervezetek engedélyezéséről szóló 53/2016. (XII. 16.) NFM rendelet alapján kötelező vált a nem gazdasági célú tandempilóta és tandemugró tevékenység bejelentése a Légügyi Hatóság felé.

A rendelet alapján lábról induló sárkányrepülő eszközzel vagy siklóernyővel nem gazdasági célú tandempilóta tevékenység, valamint a nem gazdasági célú ejtőernyős tandemugró tevékenység végzésére jogosító tanúsítvánnyal rendelkező személy e jogosultságát akkor gyakorolhatja, ha azt a légiközlekedési hatóság erre a célra rendszeresített formanyomtatványán bejelenti.

A formanyomtatványt IDE KATTINTVA és postázd vagy küldd meg az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

Légügyi ellenőrzés esetén a tandempilóta jogosításod és a bejelentés igazolására együttesen lesz szükséged.

Ennyi, több teendőd nincs vele.


Tudnivalók „P-tandempilóták”, azaz kereskedelmi tevékenységet végző tandempilóták számára

A P-tandem jogosítás önmagában nem jogosít kereskedelmi tevékenység tandempilóta tevékenység végzésére, de előfeltétele annak. Jogosításod megszerzését követően tevékenységi engedélyt kell kiváltanod a NKH-tól, mely „siklóernyő tandemrepülés”-re szól és megadott időszakra állítják ki. Kiváltása nem drága, nem bonyolult…

A szükséges jogosítás (P-tandem vizsga) megszerzésén túl szeretnénk Nektek abban is segíteni, hogy milyen további teendőid vannak, illetve milyen lehetőségeket kínálunk, ha minden szempontból legálisan kívánod űzni ezt a tevékenységet.
Ahhoz, hogy tandemutasokat reptess, szükséged van egy érvényes tevékenységi engedélyre.

A folyamat nem bonyolult. Nem drága. Az engedélyt érdemes kiváltani, hiszen amíg nincs baj, addig valóban minden rendben… Bármilyen esemény esetén azonban tevékenységi engedély hiányában a pilóta teljes büntetőjogi és vagyoni felelősséggel tartozik!

És még egyszer, mert ismétlés a tudás anyja:
A jog szerinti kereskedelmi tevékenység nem azonos a könyvelés szerinti kereskedelmi tevékenység fogalmával! Egyesületi kereteken belül végzett tandemrepültetési tevékenység éppen úgy kereskedelmi tevékenységnek minősül!

Amennyiben kereskedelmi tandempilóta tevékenységet végzel / szeretnél végezni és rendelkezel az ehhez szükséges jogosítással, de még nincs engedélyed – úgy küldj emailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre és cserébe megküldjük a részletes útmutatót az engedély kiváltásához, illetve a SIRESZ-től megkapod a szükséges igazolásokat.