Payday loans
Tandempilóta vagy?

Most lesz egy kis teendőd ahhoz, hogy a továbbiakban is 302 Found

Found

The document has moved here.

legálisan repülhess, de segítünk ;) Íme a tudnivalók!

Vigyázat! A jogi értelmezés szerinti kereskedelmi tevékenység nem azonos a könyvelés szerinti kereskedelmi tevékenység fogalmával!
Egyesületi kereteken belül végzett tandemrepültetési tevékenység éppen úgy kereskedelmi tevékenységnek minősül! A jog nem tudása, nem mentesít…


Tudnivalók „A-tandempilóták”, azaz amatőr tandempilóták számára


A légijármű és a repülőeszköz személyzet, valamint a repülésüzemi tiszt képzéséről, vizsgáztatásáról, engedélyeiről és a képzésükben részt vevő képző szervezetek engedélyezéséről szóló 53/2016. (XII. 16.) NFM rendelet alapján kötelező vált a nem gazdasági célú tandempilóta és tandemugró tevékenység bejelentése a Légügyi Hatóság felé.

A rendelet alapján lábról induló sárkányrepülő eszközzel vagy siklóernyővel nem gazdasági célú tandempilóta tevékenység, valamint a nem gazdasági célú ejtőernyős tandemugró tevékenység végzésére jogosító tanúsítvánnyal rendelkező személy e jogosultságát akkor gyakorolhatja, ha azt a légiközlekedési hatóság erre a célra rendszeresített formanyomtatványán bejelenti.

A formanyomtatványt IDE KATTINTVA és postázd vagy küldd meg az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

Légügyi ellenőrzés esetén a tandempilóta jogosításod és a bejelentés igazolására együttesen lesz szükséged.

Ennyi, több teendőd nincs vele.


Tudnivalók „P-tandempilóták”, azaz kereskedelmi tevékenységet végző tandempilóták számára

Amennyiben kereskedelmi tandemtevékenység végzésére szerződésben állsz valamely engedélyes szervezettel, attól még le kell jelentened amatőr tandempilóta tevékenységed is! Tehát teljesítsd az előzőekben leírtakat, plusz, ami itt következik ;)

A P-tandem jogosítás önmagában nem jogosít kereskedelmi tevékenység tandempilóta tevékenység végzésére, de előfeltétele annak. Jogosításod megszerzését követően tevékenységi engedélyt kell kiváltanod a NKH-tól, mely „siklóernyő tandemrepülés”-re szól és megadott időszakra állítják ki. Kiváltása nem drága, nem bonyolult…

A szükséges jogosítás (P-tandem vizsga) megszerzésén túl szeretnénk Nektek abban is segíteni, hogy milyen további teendőid vannak, illetve milyen lehetőségeket kínálunk, ha minden szempontból legálisan kívánod űzni ezt a tevékenységet.
Ahhoz, hogy tandemutasokat reptess, szükséged van egy érvényes tevékenységi engedélyre.

A folyamat nem bonyolult. Nem drága. Az engedélyt érdemes kiváltani, hiszen amíg nincs baj, addig valóban minden rendben… Bármilyen esemény esetén azonban tevékenységi engedély hiányában a pilóta teljes büntetőjogi és vagyoni felelősséggel tartozik!

És még egyszer, mert ismétlés a tudás anyja:
A jog szerinti kereskedelmi tevékenység nem azonos a könyvelés szerinti kereskedelmi tevékenység fogalmával! Egyesületi kereteken belül végzett tandemrepültetési tevékenység éppen úgy kereskedelmi tevékenységnek minősül!

Amennyiben kereskedelmi tandempilóta tevékenységet végzel / szeretnél végezni és rendelkezel az ehhez szükséges jogosítással, de még nincs engedélyed – úgy küldj emailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre és cserébe megküldjük a részletes útmutatót az engedély kiváltásához, illetve a SIRESZ-től megkapod a szükséges igazolásokat.

Amennyiben kereskedelmi tandemtevékenység végzésére szerződésben állsz valamely engedélyes szervezettel, attól még le kell jelentened amatőr tandempilóta tevékenységed is!!