Payday loans
             ***   MEDUNO, augusztus 20-23.   ***  COVID-tájékoztatónk   ***   AUSZTRIA, augusztus 1-5.   ***                                 *** MONTALEGRE szept. 9-16. ***  FW előadássorozat 2019-20.   ***  English *** Deutsch ***  1% ***
FLY AWAY P'AIR'LANDO - ONLINE ESTEK!

Következő esemény:
május 19. kedd 19:30

Téma:
Technikai újdonságok - siklóernyő, beülő, mentőernyő, műszerek, minden, ami velünk repül...
BESZÉLGETÉS ;)

Bemelegítésként Simonics Peti tart egy rövid összefoglalót a piac régről maradandó, meghatározó és legfrissebb vívmányairól, megpróbálunk utána járni, hogy mi az, ami tényleg ütős újítás és ami az ami inkább "parasztvakítás", kihez mi illik és kinek mi nem számít egyáltalán...
Ezt követően feltehetitek kérdéseiteket, kivesézzük az előre beküldötteket, és megosztjuk egymással tapasztalatainkat...


Alkalmazás:
zoom
Link:
https://us02web.zoom.us/j/86195684902?pwd=WGxlQ1phVzhUME1RS0MwVjlGdXNGQT09

Meeting ID: 861 9568 4902
Jelszó: 117705

TECHNIKAI ÚJDONSÁGOK
- siklóernyő, beülő, mentőernyő, műszerek, minden, ami velünk repül...


Bemelegítésként Simonics Peti tart egy rövid összefoglalót a piac régről maradandó, meghatározó és legfrissebb vívmányairól, megpróbálunk utána járni, hogy mi az, ami tényleg ütős újítás és ami az ami inkább "parasztvakítás", kihez mi illik és kinek mi nem számít egyáltalán...
Ezt követően feltehetitek kérdéseiteket, kivesézzük az előre beküldötteket, és megosztjuk egymással tapasztalatainkat...


Íme az eddigi, témába vágó felvetéseitek:


- Érdekelne az ernyők közötti valódi különbségek példán bemutatva EN-A / B / C, mind biztonsági mind repülési képesség alapján. Lehet, hogy sokan olyan ernyővel repülnek, amihez a tudásuk még nincs meg, de az előző ernyőre fogják a képességbeli hiányosságukat, hogy "sz@r az ernyő, ezért nem tudok úgy repülni, mint XY.Talán kiderül, hogy különbség nem is Found. akkora nagy, rájönnek, hogy a saját ernyővel többet gyakorolni sokkal kifizetődőbb, mint kategóriát váltani.

- PPG ernyők fejlődése.

- Siklóernyők és egyéb tartozékok (beülő, műszer, rádió, mentőernyő, kamera, zsák, stb.) tesztje, vélemények.

- Ernyőtípusok viselkedésének összehasonlítása.

- Miért van az,  hogy egyes technikai újdonásgokat több gyártó is egyformán átvesz, mások pedig megmaradnak egy modellen vagy egy gyártó ernyőin? Nem válnak be igazán vagy le vannak védve jogdíjjal?

Mennyi idő alatt és hogyan derül ki egy újonnan megjelenő technikáról, hogy valóban van-e értéke vagy nem ad sok pluszt az ernyőzéshez?

- Naviter, Flymaster,telefonos appok... Fajták, előnyök, hátrányok... ernyők, minőség, repülési képesség vs. marketing, márkanév

- Felszerelés előnyök kontra hátrányok (pl. kifordatható beülő vs. normál beülő: könnyebb, de nem megy-e a biztonság rovására?). Vario: kell-e kezdéshez GPS-es varió? Vagy elég egy "csipogó" is? Régi ernyő vs. újabb ernyő kategórián belül, sokkal többet tud, vagy nincsenek óriási különbségek? (pl. egy 15 éves A-s ernyő és egy új/2-3 éves.)

- Honnan tudom melyik ernyőt/beülőt válasszam az adott szintemen?

- Hogyan tudom megítélni, hogy egy gyártó által beharangozott technikai újítás valóban sokat nyom a latba nekem vagy inkább csak jól hangzik? Esetleg másnak lehet előny, de az én szintemen nem nagyon számít?

- Honnan tudom mikor passzol az ernyő/beülő/pilóta kombó? Hogyan ismerem fel, hogy a felszín alatt esetleg valamelyik nem passzol, ha kezdőként általában olyan időjárásban repülök, ami viszonylag nyugodt és nem hozza ki ezeket? És mi van, ha valóban passzol csak egyszerűen nem vagyok elég magabiztos és azt hiszem mégsem és bennem van ez a startpara, stb?

- Van olyan, hogy egy adott kategórián belül valakinek egy típus jobban passzol? Mitől függ ez? Vannak karakterbeli különbségek?  Hogyan találom meg a saját ernyőm?

- Engem megnyugtatna, ha irányítható mentőernyővel repülnék és szívesen is szánnék plusz pénzt erre a plusz biztonságra. De viszonylag kezdő vagyok - jelenthet ez valami hátrányt?

- Kezdőként nem túl előremutató ha pld. 0 repült órával (tapasztalatlanul) anyagi megfontolásból egyből használt mentor4 (felső B-s) ernyő volna a fókusz, mert előreláthatólag 50-80 óra/év repüléssel 3-5 évig használhatnám még itthoni tanulásra, vagy volna más,- jobb alternatíva?

********************

KÉRDÉSED VAN A TÉMÁHOZ? Megköszönjük, ha előzetesen, kommentben a Facebookon létrehozott eseményhez írod, de lesz lehetőséged feltenni a Fly Away P'Air'lando esten is!

Az előadás után nyitottak vagyunk a folytatásra is!
Ha van rá igény, előkerülhetnek ismét a zongorák, gitárok, egyéb hangszerek, borok, habos kakaók - és némi sztorizás, világmegváltás közepette múlathatjuk még együtt újra az időt ;)

TÖLTSD KI KÉRDŐÍVÜNKET!
Megköszönjük, ha segítitek a Fly Away P'Air'lando esték tervezését az alábbi kérdőív kitöltésével, hogy ezek az esték valóban Nektek szólhassanak ;)

*********************

CSAK FLY AWAYESEKNEK SZÓL?
Nem ;) Persze klubtagjaink egy része már összeszokott kis (nagy?) családot alkot, de tagjaink mellett szívesen lájuk a velünk utazó pilótákat, új tanfolyamosainkat, érdeklődőket, más siklóernyősöket is ;)

MENNYIRE RENDSZERES a FLY AWAY P'AIR'LANDO?

Heti rendszerességgel, keddenként újra és újra találkozunk majd az ét'air'ben.

HOGYAN TALÁLKOZUNK A VIRTUÁLIS TÉRBEN?
Zoom alkalmazást használunk majd és előzetesen itt megosztjuk a belépéshez szükséges linket. Ennyi. Egyszerű. Menni fog mindenkinek!

MIRŐL SZÓLNAK A FLY AWAY P'AIR'LANDO ESTÉK?
Itt most nem sokkolóan szakmai előadásokkal készülünk első sorban, hanem élménybeszámolókkal túrákról, versenyekről, a rég letűnt "hőskorról", amihez esetenként vendégeket is hívunk.
Rendhagyó módon e rövid szösszenetekt követően igyekszünk kávézós (kultúrborozós? sörözős? teázós??) hangulatot kialakítani - és felnyitjuk a hozzászólásokat: kérdezhettek, hozzászólhattok, beszélgetünk ;)

TÉMAÖTLETED, KÉRDÉSED VAN?
Szívesen vesszük! Egyszerűn írd ezt is kommentben a Facebookesemény alá, mi pedig mazsolázunk majd ötleteitek, felvetéseitek, kérdéseitek közül. Persze a komoly, szakmai témák sem felejtősek, de vevők vagyunk a könnyedebb, élménybeszámolós, sztorizós vonalra is!