Payday loans
  ***   BASSANO, április 8-14.   ***   ANDALÚZIA, március 16-23.   ***  ***   MACEDÓNIA, május 11-17.   ***             ***    MACEDONIA XC, május 11-17.    ***   Fly Away előadássorozat 2018-19.    ***  English *** Deutsch ***  1% ***


OHRID-tó, Macedónia

Biztonságtechnika és repülés
Biztonságtechnikai táborunkon keretében lehetőséget adunk a B-vizsga gyakorlati részére is!


FILM                              JELENTKEZZ MOST!
Biztonságtechnikai táborunk programja személyre szabott. Lehetőség van a B-vizsga gyakorlati részét letenni, és komplett
biztonságtechnikára is - mindenkinek egyéni tapasztalatához, igényéhez, képességeihez igazítva.
Programunkat az RDS (Real Danger Simulation = a valódi veszély szimulálása) programnak megfelelően, a lehető legbiztonságosabb és hatékonyabb keretek között, megfelelő mentőcsónak biztosítással és mentőmellénnyel végzik a résztvevők akár 6 napon keresztül.


A biztonságtechnika (és a gyakorlati B-vizsga) célja ugyanis nem az, hogy a vészhelyzeteket csupán előidézni tanuljátok meg egy-két alkalom alatt… Sokkal inkább az a célunk, hogy hosszas, többszöri gyakorlás alatt valós, élő helyzetekben, aktívabb időjárási körülmények között repülve is alkalmazható reakciókészség alakuljon ki bennetek a gyakoribb vészhelyzetek kezelése és magasságvesztő manőverek alkalmazása terén. 
A biztonságtechnika (és a B-vizsga) valódi értéke nem a papír és nem a pecsét. Igazi értelme a megnövekedett biztonságérzettel történő repülés - amely reális önértékelésen, a felszerelés valódi ismeretén és ténylegesen elsajátított képességeken alapul.   

Ehhez egy-egy manővert, vagy vészhelyzetet sok-sok alkalommal kell gyakorolni...


Időpont

...  (7 nap / 6 éjszaka)


Jelentkezési határidő 

A túrára elsősorban biztonságtechnikai tábor, csak repülni vágyó pilótákat a szabadon maradt helyek függvényében tudunk felvenni!

Mivel mottónk a biztonságos és a hatékony repülés, szolgáltatásunk magas színvonalának megőrzése érdekében a túrán fix számú kisbusszal és fix számú saját autóval igénybe vehető hely van. A helyeket jelentkezési sorrendben! (a létszámkorlát természetesen csak a pilóták számára vonatkozik!)


Helyszín 

Ohrid-tó, Macedónia


Utazási infók 

Távolság: kb. ........ km

A túrán fix számú kisbuszos és egyéni utazásos hely van. A helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük. 
Útiköltség: kb. 100 EUR

Indulás: június 1. vasárnap este ... órakor a BAH-csomópont ÖMV benzinkúttól
Találkozó: .................
Várható visszaérkezés: .................


Túra jellege


biztonságtechnika (és repülés)


OHRID-TÓ - biztonságtechnika

A tábor a Fly Away Siklóernyős Iskola nagy hagyományokkal rendelkező biztonságtechnikáinak repülési lehetőséggel kibővített, egyhetes nyári változata.

Iskolánk vezető oktatója, Simonics Péter a NOVA  "team" pilótája, a speciális „mesterfogásokra” és nem utolsó sorban a mentális biztonságra oktatja a résztvevőket.

mentőernyő dobás Ennek a biztonságtechnikai oktatásnak most a macedóniai Ohrid-tó ad otthont, ahol megfelelő mentőcsónak és mentőmellény áll a résztvevők rendelkezésére. A pilóták a startot követően megfelelő magasságban érik el a víz feletti pozíciót, ami lehetőséget ad, hogy többször végrehajtsák a gyakorolni kívánt manővereket, illetve újra és újra előidézhessék a vészhelyzeteket.

Ez a fajta intenzív biztonságtechnikai oktatás a fejlettebb siklóernyős területeken nagy múltra tekint vissza. Az egyhetes program alatt a résztvevők egy dinamikus, célirányos, személyre szabott kiképzésen vesznek részt. Az egymásra épülő manőverek folyamatos gyakorlása mindenkinek segít, hogy a valódi  veszélyhelyzetekben az itt megszerezett készséget alkalmazni is tudja.

A víz felett  végrehajtott  manőverek rádió irányítással, csónakbiztosítással,  automata (kis térfogatú) mentőmellény  használatával történnek. Mivel kiképzési koncepciónk itt is, a már jól  bevált  RDS  (Real Danger Simulation) alapján  történik, mindenki, képzettségi szintjétől függetlenül  részt vehet  táborunkon.

Az általános tananyag mellett a személyre szabott gyakorlatok garantálják a továbbiakban a megnövekedett  biztonságérzettel  történő, stresszmentes repülést.

„Kétféle ember van. Az egyik már c
sinált full stalllt, a másik egy óra múlva túl lesz rajta. Ezek közé tartozol te is…”

Általában a siklóernyősök kis szorongással és félelemmel  szánják el magukat  egy biztonságtechnikai oktatásra. Az általunk szervezett „RDS” rendszerű képzés nagy hangsúlyt helyez a biztonságra. A pilóták továbbfejlődését Simonics Péter irányítja, aki professzionális biztonságtechnikai oktató, több mint két évtizedes tapasztalattal a háta mögött.

A gyakorlati végrehajtásokat megelőző elméleti oktatáson részletesen átbeszéljük a manőverek felépítését, a szimulálás szakaszait, ezek veszélyeit és korrekciót. A  képzés alatt gyakrabban  előforduló úgynevezett  típushibákról  készült – sok év tapasztalatát átfogó -  videó elemzése mindenki számára  kézzelfogható segítséget nyújt a korrekt, biztonságos gyakorláshoz. Természetesen minden  gyakorlatot rádió irányítással, mentőmellényben, csónakbiztosítással hajtunk végre.
Minden résztvevő számára  garantáljuk, hogy a képzés után megnövekedett biztonságérzettel, nagyobb komfortérzettel repül majd. A gyakorlatok logikusan  egymásra épülnek ezért már gyakorlatok  sorrendje is szavatolja a biztonságos kiképzést. Mindenki felszerelését az első repülés előtt átvizsgáljuk.
A maximális biztonság és a minőségi képzés mellett további célunk, hogy tanfolyamunk után a pilóta tudása, az ernyő és a beülő "találkozzanak"…

Biztonságtechnikai oktatásunk  tartalmazza a „B” vizsga követelményeit is.
Táborunkon - amennyiben erre igény van - német és angol nyelven is oktatunk.


fülcsukás A biztonságtechnika elméleti anyaga

     -  Mi a veszélyhelyzet?
     -  a veszélyhelyzetek típusai,
     -  a veszélyhelyzetek felépítése,
     -  a szimulálás szakaszai,
     -  a korrekció szakaszai,

     -  tipikusan előforduló hibák,
     -  a mentőernyők típusai, használata,

     -  mentális felkészülés,
     -  oktató videó filmek.


merülő spirál Gyakorlati anyag

     -  hintáztatás / hossztengely mentén,
     -  hintáztatás / kereszttengely mentén,
     -  gyorsítás,
     -  oldalcsukás trimm sebességen és kigyorsítva,
     -  fronstall,
     -  fullstall,
     -  negatív kanyar,
     -  zsákesés,
     -  fülcsukás,
     -  B-stall,
     -  merülőspirál,
     - különleges helyzetek, befűződés, twist, mentőernyőnyitás...Repülhető napok ****


Időjárás **** 


Starthely, leszálló **** Nehézségi szint  ***

A víz felett  végrehajtott  manőverek rádió irányítással, csónakbiztosítással,  automata (kis térfogatú) mentőmellény  használatával történnek. Mivel kiképzési koncepciónk itt is, a már jól  bevált  RDS  alapján  történik, mindenki, képzettségi szintjétől függetlenül  részt vehet  a biztonságtechnikán.


Transzfer
 
****


Egyéb programlehetőségek *** 

A kísérőknek és a  hozzátartozóknak remek túra programokra nyílik lehetőségük. A tóparton strand és sok  „vizes” sport lehetőség is a rendelkezésre áll az érdeklődőknek.
A szállásunk tulajdonosa jóvoltából, egy kis csónakázás a tavon szintén biztosított :-)
Szállás
 ***
 

A szállásokat a leszálló melletti faluban, egy új panzióban lesznek.
A tulaj, egyben a környék legjobb éttermének tulaja is - így igény szerint vacsora a tavon szintén megszervezhető :-)


Étkezés 

reggelivel :-)


Mennyibe kerül a túra?  

A túrát elsősorban biztonságtechnikaként hirdetjük meg, de a szabadon maradó helyekre szívesen látjuk azokat a pilótákat is, akik "csak" repülni jönnének velünk új helyszínünkre, Macedóniába az Ohrid-tóhoz.

A részvételi díj:

...  EUR pilótáknak,    ... EUR kísérőknek

A biztonságtechnika plusz díja:   ... EUR / fő 

A biztonságtechnika anyaga 3 nap alatt teljesíthető. Ha azonban az időjárás engedi, akár mind a 6 nap lehetőséget adunk a gyakorlásra azoknak, aki szeretnék - ez a biztonságtechnika díját nem befolyásolja!Mit tartalmaz az ár? 

     -  túraszervezés,
     -  szállás 6 éjszakára,
     -  reggeli,
     -  transzferek, felszállítások,
     -  oktatói felügyelet (min.2 oktató),
     -  rádióirányítás,
     -  helyszínismeret,
     -  meteo-figyelés, időjárás előrejelzés,
     -  elméleti oktatás, 
     -  gyakorlati oktatás,
     -  speciális mentőmellények (a túra díja tartalmazza a mentőmellények díját, de nem tartalmazza a patroncserét, amennyiben vizet ér felrobban, ez kb. 25 EUR)
     -  csónakbiztosítás,
     -  stb.Egyéb költségek

     -  további étkezések,
     -  kiutazás (kisbuszainkkal kb. ..... EUR / fő) - kb. 1.000 km.
     -  légtérhasználati díj (ha kérik),
     -  mentőmellény töltet (ha vizet ér és felrobban) - kb.  ..... EUR


Fizetés feltételek 

Előleg: 30%, ami a jelentkezési határidőig fizetendő, a fennmaradó összeg pedig a túrát megelőző megbeszélésen.
Visszamondás esetén az út előtt 30 nappal a befizetett összeg 80%át térítjük vissza, 14 nappal 20%-át, 7 nappal 10%-át, 3 napon belül pedig 0%-át.


Túravezető és biztonságtechnikai szakoktató 

Simonics Péter


Útitársak (biztonságtechnika)

A biztonságtechnika (amely nem csak a B-vizsgára ad lehetőséget, de komplett biztonságtechnikára!) mindenki számára személyre szabott, megfelelő mentőcsónakkal és mentőmellénnyel 6 napon keresztül. A biztonságtechnika (és a gyakorlati B-vizsga) célja ugyanis nem az, hogy a vészhelyzeteket csupán előidézni tanuljátok meg egy-két alkalom alatt… Sokkal inkább az a célunk, hogy hosszas, többszöri gyakorlás alatt valós, élő helyzetekben, aktívabb időjárási körülmények között repülve is alkalmazható reakciókészség alakuljon ki bennetek a gyakoribb vészhelyzetek kezelése és magasságvesztő manőverek alkalmazása terén.