Payday loans
    ***  MESEBELI AFRIKA, nov. 25. - dec. 9.   ***  TRIBALJ, Húsvét - április 15-18.   ***   Pilóta regisztráció 2021   ***                  ***   COVID Irányelvek   ***   MONACO, BT - 2022. január 8-15.   ***   ELŐADÁS-SOROZAT   ***  1% ***

PILÓTA REGISZTRÁCIÓK - 2020

A 2019. december 1-jén megnyílik a 2020. évre vonatkozó pilóta és ernyő regisztráció a SIRESZ online oldalán!
A január 31-ig leadott teljes rendelésre 3.000.- Ft kedvezményt ad a SIRESZ, és a Fly Away-nél is plusz szolgáltatással élhetsz! (részletek lentebb - a kedvezmény a határidőben lezárt, kifizetett rendelésekre vonatkozik)

A Fly Away Team nevében szeretnénk hangsúlyozni, hogy elkötelezettek elsősorban a biztonságos és jogszerű repülés mellett vagyunk - illetve kérjük csapatunk tagjait, hogy Ti is ebben a szellemben járjatok el!

Az adminisztráció a SIRESZ  E-Titkár online rendszerben történik, a díjak fizetése pedig átutalással rendezhető közvetlenül a SIRESZ felé, a kiállított kártyákat, illetve az ernyőtökre kötött kötelező felelősségbiztosítási kötvény egy másolatát (amelyet a biztosító állatott ki) az általatok megadott levelezési címre, postán kapjátok meg.
Az adminisztráció tehát a lehetőségekhez képest egyszerű és nem vesz sok időt igénybe.

A regisztráció megkezdése előtt kérjük olvassátok át a teljes cikket figyelmesen, így még könnyebb lesz az ügyintézés :-)

A 2020. évre vonatkozó regisztrációitokat a SIRESZ elektronikus rendszerén
a Fly Away Team kiválasztásával tehetitek meg - versenyzőként és szabadidős pilótaként egyaránt: KATT IDE


A 2020. év "kedvezmény kódja: 3". Vagyis minden 2020. január 31-ig leadott és kifizetett rendelésre 5.000.- Ft kedvezményt írnak jóvá, amennyiben kipipálod a megfelelő rovatban, hogy élni szeretnél ezzel a lehetőséggel.

A Fly Away éves tagdíja (9.000.-Ft) a szakmai és egyéb háttéren kívül magában foglalja:
- pilótánként egy ernyő éves kötelező, alapszintű műszaki vizsgálatát,
amennyiben az ernyőt 2019. január 31-ig leadod vizsgáztatni. Február 1. után azok élhetnek a klubtagsági díjban foglalt alapszintű műszaki vizsgáztatás lehetőségével, akik frissen vásárolnak ernyőt (újat vagy használtat); ezt követően csatlakoznak klubunkhoz, vagy teszik le A-vizsgájukat és váltják ki első papírjaikat.
- február 1. - és március 31. között 50% kedvezményt adunk klubtagjainknak az ernyők éves műszaki vizsgáztatási díjából.

- mentőernyő áthajtogatását a január 18-i klubnapon,
- folyamatban van az egyeztetés, mely szerint fejenként egy mentést a Fly Away tagjai az év folyamán ingyenesen igényelhetnek a Barlangi mentőszolgálattól,

- további szolgáltatásokat, amelyeket klubtagjaink számára folyamatosan megküldünk.

A regisztráció mente:

1. ) Azok számára, akik már a korábbi években is

403 Forbidden

Request forbidden by administrative rules. használták az E-Titkár rendszert
, pár kattintás az egész éves papírmunka ;-) Ellenőrizd változott-e valami az adataid között (levelezési cím, elérhetőségek stb.), váltottál-e ernyőt stb. 
Utána már jöhet is a 2020. évi rendelés.

2.) A SIRESZ-hez újonnan regisztráló pilótáknak szükséges:
- egy digitális igazolványkép (figyelem: nem ernyős kép, nem napszemüveges, nem sapkás - mivel hivatalos irat, csak igazolványkép-jellegű fotó fogadható el!);
- a startkönyvedbe vagy a növendéknaplódba bejegyzett legmagasabb jogosításod/jogosításaid elektronikus másolata (scan vagy fotó);
- siklóernyőd légi alkalmassági tanúsítása elektronikus formában; SIRESZ-es műszaki esetén ezt a vizsgáztató viszi fel a rendszerbe. Másik szervezetnél vizsgáztatott ernyő légi alkalmassági tanúsítását scan vagy fotó formájában kell feltölteni (növendékeknek már regisztrációkor!)
Ezt követően rendelhetsz szolgáltatást - használd a Gyorstündér funkciót, tündérien sokat segít .-)

Hajjaj, de mit és hogyan rendeljek??

1.) Növendékregisztráció - akinek még nincs A-vizsgája:
- Ha egyelőre se saját ernyőd, se A-vizsgád, se külföldi túrát nem tervezel - még tart a tanfolyam, akkor kattints a Növendék 1. regisztrációra. Kötelező, de ingyenes :-) Íme Ariadné fonala a labirintusban:
1. Új jelentkezőként add meg a neved, e-mail címed, válaszd ki a Fly Away csapatát.
2. Töltsd ki minden adatod és tölts fel egy fotót. (lehetőleg NE freemail címet adj meg, mert ott legtöbbször a kukába megy az infó...)
3. A „Képzettségeid” rovatban válaszd ki a képzettség típusát (siklóernyős), majd jelöld be, hogy „Növendék 1.” a státuszod és írd be a tanfolyamod kezdő dátumát. Nem kell megvárnod semmilyen jóváhagyást, mert csak a szolgáltatás rendelését követően kerül ez a rovat a Titkár elé!
4. Ezt követően (és csakis a 3. pontot követően fogod tudni megtenni!!) a „szolgáltatások” menüpont alatt válaszd ki a 0.-Ft értékű (ingyenes) Növendékregisztrációt.
5. Igazold vissza a kapott e-mailt! Enélkül mit sem ér a regisztráció, csupán egy elakadt státuszba kerül…
Az ingyenes növendékregisztrációról kártyát nem kaptok, csupán bekerültök a hivatalos, elektronikus rendszerbe.

Ha már az előző évben is volt Növendékregisztrációd, akkor az adataid őrzi a rendszer, de a nullás szolgáltatásrendelést le kell adnod 2020-ra is!


2.) Pilótaregisztráció - akinek már van A-vizsgája:
... vagy van saját ernyőd, vagy külföldi utazást tervezel...


Vidd fel adataid, képzettségeid, eszközeid, utána kattints a "szolgáltatások" menüpontra.

Görgessünk lefelé szép sorban, és lássuk mi mit jelent!


- SZEMÉLY - Alap - Válaszd ki a pilótára vonatkozó személyi tételeket. Győződj meg róla, hogy a Fly Away teamet adtad meg egyesületként. Figyelj arra, hogy bejelöld Kalocsát, ha ott szeretnél repülni.

- Ha szeretnél a Csobáncon is repülni, akkor HUSS vissza a "nyilatkozatok" menüpontra - mert az adatkezelési törvény értelmében a SIRESZ
csak akkor továbbíthatja a Balaton-felvidéki nemzeti park részére az adataid, ha a nyilatkozatot kipipálod, azaz elfogadod.

- XCONTEST (MKK) és SPORTALAP - mindkettő önkéntes. A szövetség és a sportolók örömmel vesznek bármilyen összegű felajánlást!

- FAI liszensz - Mint a neve is mutatja, sportliszensz. ha versenyezni szeretnél, váltsd ki mielőbb, mert bizony van átfutási ideje. Ha nem versenyzel, nem döntögetsz rekordokat, csupán hobbi szinten élvezed a repülést, akkor erre a tételre nem nagyon lesz szükséged.

- Személy - Opcionális 
   Pilóta személyi balesetbiztosítás - A félreértések elkerülése érdekében, ha van TB-d, akkor a TB fedezi Magyarországon a siklóernyőzés kapcsán felmerülő baleseteket. A siklóernyőzés NEM tartozik a jogszabály által a TB-ből kizárt extrém sportok közé! Ez a biztosítás NEM alkalmas az extrém sporttal kiegészített utasbiztosítás kiváltására, ha külföldre utazol! (külföldi utasbiztosítás esetén azonban extrém sport kiegészítést kell majd kötni, ott ugyanis más az irányadó). Ez a biztosítás egy minimális összegű térítést fizet baleseti halál vagy rokkantság esetén (részletek az E-Titkár linkje alatt)
   Tandemutasaid balaesetbiztosítás - Értelemszerűen, ha van tandempilóta jogosításod - kell! Minden tandempilótának kötelező utasbiztosítással rendelkeznie. A biztosító azonban csak a megfelelő jogosítás birtokában fizet az utasnak ;-)
   ID Card évközbeni csere/pótlás igénylése - Légyszi ezt csak akkor ikszeld be, ha egyet már igényeltél az adott évre, csak megváltozott a jogosításod, elhagytad, megreggelizte a kutya avagy satöbbi...
   Wing Card évközbeni csere/pótlás igénylése - Pont mint az előző pontban, csak ha már elzabráltad egyszer az ezévit... Különben nincs mit pótolni, csak összezavarod a titkárt...
   Sürgősségi kártyakiadás - Kidobott pénz és egyben mentőöv lustáknak és szétszórtaknak ;-) Jobb a megelőzés és rendelj időben! Ha azonban ez a hajó már elúszott, akkor ikszeld be és egyben egyeztess is a titkárral, hogy mikor, hol veheted át az elkészült kártyákat, mert a legtöbb last minute igénylés esetén a posta már késő lenne (ráadásul a titkár sincs a gép mellé ragasztva, hátha valakinek azonnal kell egy kártya) ;-)

- Eszköz - Alap
Ha van szárnyad, kihagyhatatlan ez a tétel! A rendeléssel adott esetben nem kell megvárnod, amíg a műszakid megújításra kerül, mert azt egyrészt egy elektronikus rendszerben igazolja a műszaki vezető, másrészt egy kis papíralapú kártyát kapsz róla szintén tőle. A kettő együtt lesz érvényes.
Fontos eloszlatni egy félreértést! A műszaki vizsgáztató NEM ebbe a rendszerbe viszi fel az ernyőd és az ernyőd senki nem tudja itt regisztrálni helyetted! A műszaki vizsgáztató egy külön E-Tanúsító rendszerbe vezeti fel a műszaki érvényeséget. Te pedig saját magadnak regisztrálod itt az ernyőd és váltod rá ki a kötelező felelősségbiztosítást. A kettő között éppen úgy nincs közvetlen összefüggés, mint az autód műszaki vizsgája és kötelező felelősségbiztosítása között. egymástól függetlenek, de mindkettőnek érvényesnek kell lennie!

- Eszköz - Kötelező felelősségbiztosítás
Pont, mint az autók esetében... Mint a neve is mutatja - KÖTELEZŐ! A biztosítás mértékét azonban neked kell meghatároznod. Válaszd ki, hogy az adott naptári évben milyen távolra tervezel utazást és dönts ez alapján (Európa vagy Világ). Ha versenyzel, nem tudod kikerülni a legmagasabb, 1,6 M EUR értékű tételt akkor sem, ha a közeli országokban maradsz. Sok versenyen alapkövetelmény!

- Eszköz - Légialkalmasság
Ikszeld be. Részletek KATT IDE

Az "5 kedvezménykódot" nem kell külön igényelni, az E-Titkár automatikusan jóváírja, ahogyan azt is, ha az előző évről van többletbefizetésed, jóváírásod!


Ne felejtsd el visszaigazolni az ellenőrző emailt, hogy valóban Te adtad le a rendelést - különben egy megakadt státuszba kerül a rendelésed a befizetés ellenére is!


Ne felejtsd el átutalni a megjelölt díjat. A Titkár a díj beérkezését követően tudja feldolgozni a rendelésed.

Mit tegyek, ha új jogosítást szereztem?
Kattints a képzettségeid menüpontra, írd be új jogosításod dátumát és töltsd fel annak a növendéknaplódból bescannelt vagy lefotózott képét igazolásként.
Ne várj semmilyen jóváhagyást, mert csak a szolgáltatás rendelését követően kerül ez a rovat a Titkár elé!
Ehelyett kattints a Szolgáltatások menüpontra, azon belül pedig értelemszerűen válaszd az ID Card évközbeni cseréjét. Ha az igazolást rendben feltöltötted, a díjat átutaltad, akkor az új kártyád hamarosan érkezik postán ;-)Bármilyen kérdésed marad, vagy elakadsz az ügyintézéssel - dobj egy e-mailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre Szép Marianna részére (vulkánkitörés, földrengés és egyéb halaszthatatlan természeti katasztrófa esetére a telefonszáma munkaidőben: 06-30-7841781) vagy ha kifejezetten Fly Away-es klubos kérdésed van, akkor a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre - és igyekszünk segíteni :-)


A Fly Away Team  a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala által 2013. decemberében kiállított, saját, érvényes tevékenységi engedélyei alapján folytatja tevékenységét a SIRESZ érvényes üzembentartása alapján.
Az engedélyek megtekintéséhez és a részletekhez KATT IDE

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala által végzett auditok a Fly Away Team önálló képzőszervezeténél,
eddig kivétel nélkül minden évben azonos eredménnyel zárultak: "A Hatóság az ellenőrzés során nem megfelelőséget nem tárt fel." Példásan rendben találtak mindent. :-)

A Fly Away Team pilótái, növendékei és tandemutasai számára a SIRESZ-szel (Siklórepülő Szövetség) együtt olyan hézagmentes jogi és szakmai hátteret teremtett, amely mindenki számára garantálja, hogy csak a repülés élményére figyelhessen, papírjai és háttere bármilyen ellenőrzésen megállja a helyét.


Csodaszép szárnyalásokat kíván a 2020. évre is:

a Fly Away csapata