Payday loans
        ***  MESEBELI AFRIKA, nov. 25. - dec. 9.   ***  ÖLÜDENIZ, szeptember 10-17.  ***   Pilóta regisztráció 2021   ***                      ***   COVID Irányelvek   ***   Tanfolyamos előadások online   ***   ELŐADÁS-SOROZAT   ***  1% ***
MICSODA SZEZON!
Változó időjárásunk idén csodás repülések lehetőségével kényezteti el a rutinosabb pilótákat. A tanfolyamosok kiéhezettségét fokozó élénkszeles napok, sokszor kiváló hátszeles távokat adnak a távrepülésre vágyó siklóernyősöknek. Szerencsére nem csak az Időjárás tesz ki magért - de a Fly Away csapat pilótái is!

Szatmári Balázs - 209,51 km, 102,92 km és 88,88 km + Balaton-átrepülés
Gabrieli Richárd - 200,39 km
Balczó Gáspár
- 196,12 km
Takácsy Kristóf - 146,07km lapos háromszög, 130,69 km + Balaton-átrepülés
Szépe Thomasz - 144,45 km
Farkas László - 106,12 km + Balaton-átrepülés; 2. hely Fun Class Hungarian Open
Csendes Áron - 104,21 km céltáv - Kalocsa-Szeged
Varga István - 101,25 km és 7. hely (36 pilótából) a PrePWC Skytribe XC 2018 "fun-class" kategóriájában
Balaton-átrepülők: Herceg András
Szabó Gabriella és Csuha Péter pedig együtt repülték át a Balaton! Nos, siklóernyőző párok - itt az újabb kihívás ;-)

Gratulálunk mindenkinek - és lássuk egy kicsit részletesebben ezeket a teljesítményeket, elől a legújabbakat:

Szatmári Balázs 209,51 km, 102,92 km - Niviuk Artik 4 (EN-C) és 88,88 km + Balaton-átrepülés
Balázs 2016-ban végzett alaptanfolyamunkon és 2018 tavaszán szerzett B-vizsgát a Fly Awaynél. Új ernyőjével Vörös Szonjával hamar egymásra találtak - gyors egymásutánban immár három fantasztikus repülést is

403 Forbidden

Request forbidden by administrative rules. fel tudnak mutatni. A kilométer számít inkább vagy az élmény? Mindenki maga dönt... A 88.
88 km Csobáncról a Balatont átrepülve egészen Mágocsig jött össze, a 102,92-es repülés pedig Hajdúszoboszlóról indulva majdnem Orosházáig adta... A csúcsot (eddig ;-) azonban Szársomlyóról indulva a 209,51 km jelenti, amivel nem csak a hazai, de a világ mezőnyt is maga mögé utasította Balázs aznak!
A Csobánci repüléshez KATT IDE a 100+-hoz IDE KATT a 200+-hoz pedig KATT IDE

Gabrieli Richárd 200,39 km-t repült Kocsról Niviuk Peak 4 (EN-D) ernyőjével.
Ezzel újabb pilótát köszönthetünk az igencsak szűk 200+ körben! GRATULÁLUNK RICSI!
Egy zenész már csak tudja: " Láthatsz, hogyha tengert úszunk át, felhőkről lábat lógatunk, ezek mi vagyunk a szabadság vándorai..."
Ricsi 2015-ben tette le B-vizsgáját a Fly Away-nél, és igen agilisen előre haladva meg sem állt a 200 kilométerig, amit ráadásként számára új ernyővel repült meg. Az útvonal Kocs-Zsombó (Tata-Szeged) Közben a Velencei-tó átrepülése... Ráadásként az átlagsebesség is figyelemre méltó: 47 km/h felett sikeredett, így mindössze 4 óra 16 perc alatt letudva azt a bizonyos kétszázat... 
A repülés részleteihez KATT IDE


Szépe Thomas
144,45 km Ozone Alpina 2 (EN-C) ernyővel
Tomas (aki nem mellékesen édesapját is belerángatta ebbe a gyönyörű sportba) 2015-ben szerzett A-vizsgát, majd 2016 januárjában B-vizsgát a Fly Away csapatánál. Tavaly már megütötte a 100%-t, de ezt most egy Trencsény-Párkány távval sikerült másfélszeresére turbóznia - a határokat látva pedig akár lehetett volna ez több, ha nem lenne tiltott az a bizonyos határátrepülés... Fejet hatunk a teljesítmény és a szabálykövetés előtt is is :)
A repülés részleteihez KATT IDE


Csendes Áron
104.21 km-t repült Kalocsáról Swing Nyos (EN-B) ernyőjével.
Áron 2014-ben szerzett A-vizsgát a Fly Away alaptanfolymán, most pedig személyében újabb pilótát üdvözölhetünk a 100+ körben.
Ráadásként nem "csak" egy szimpla százas... Habár hivatalosan szabadtáv, de a valóságban mégiscsak céltáv! Kalocsa-Szeged hazarepülés ;-).
A repülés részleteihez KATT IDE

Varga István (alias Stevar) a romániai Clopoti
va területén megrendezett PrePWC Skytribe XC - FAI 2 kategóriájú versenyen indult, amelyen összesen 132 pilóta vett rész.
A fun-class, avagy 1-2-es kategóriában 36 pilóta mérte össze tudását, ebből István egy Advance Iota (EN-B) ernyővel a 7. helyen végzett.
Összesítettben a 63. helyet szerezte meg, ami ugyancsak nem hangzik rosszul - főként, ha figyelembe vesszük, hogy itt már a magasabb kategóriájú és versenyernyők teljesítménye is egyaránt számít!
Eredménylistához KATT IDE
A versenyt követően István hamar belépett a 100+ körbe Kocsról nagyjából Magyarkesziig repülve 101,25 km-t merepülve. Idézném azt a gondolatot, amivel repülése beszámolóját kezdi, mert érdemes megfogadni: ,,Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit." (37. zsoltár, 4. vers)
A 100+ repülés beszámolójához és részleteihez KATT IDE

Varga István eredménylista
Balczó Gáspár 196,12 kmBalczó Gáspár 196,12 km-t repült Vértesszőlősről indulva Skywalk Cayenne 5 (EN-C) siklóernyőjével.
Gazsi 2012-ben szerzett A-vizsgát a Fly Away-nél. Ezzel a közel 200 km-es repüléssel egyéni rekordját is megdöntötte, ráadásul erősen kopogtat a 200-as pilóták ajtaján...
A repülés részleteihez KATT IDE

Takácsy Kristóf 130,69 km-t repült a Csobáncról startolva egy Gin Sprint EVO-val (EN-B) - természetesen átrepülve a Balatont.
Kristóf 2016-ban végzett alapfokú tanfolyamot a Fly Away csapatánál, idén januárban pedig megszerezte önálló pilóta jogosítását, a B-vizsgát. Ezzel a 130 km-rel egyéni rekordját is majdnem megduplázta...
Aztán folytatta tovább ezt a sorozatot és immár a negyedik 100+ repülésénél rá idén, köztük a mindent vivő 146,07km lapos háromszöggel, amit Szlovéniában repült.
A csobánci repülés részleteihez KATT IDE, a 146 km háromszöghöz KATT IDE

Farkas László 106,12 km-t repült szintén a Csobáncról indulva Nova Mentor 4 (EN-B) ernyőjével.
Laca  - akit lassan átteszünk a "just celeb" kategóriába - 2015-ben végzett alapfokú tanfolyamot a Fly Away-nél, és 2016 tavaszán már teljesítette a B-vizsgához szükséges valamennyi feltételt is. Ez a repülés idén immár a második, összességében a harmadik százasa, és nem is ez a leghosszabb repülése... Mégis, talán most volt a legszélesebb a mosolya a videón, hiszen egy 3 éves bakancslistát tételt pipált ki: a Balaton átrepülését ;-) 
Persze ez még nem volt elég az idei évre: Laca 2. helyezést szerzett Krushevoban (Macedonia) a Hungarian Open Fun Class kategóriájában!

A repülés részleteihez KATT IDE
NEKEM A BALATON A RIVIÉRA...

A Balaton átrepülése akkor is fent van minden magyar pilóta bakancslistáján, ha nem a legnagyobb kilométerekkel párosul.
Lássuk, hogy kik azok, akik az idei évben még kipipálták ezt a tételt és immár emlékké nemesült számukra ez a repülés.

Herceg András - Ozone Rush 4 (EN-B)
András 2015-ben szerzett A-vizsgát, majd 2016-ban B-vizsgát a Fly Away csapatánál. Nem ez messze a legnagyobb távja, de talán az egyik legemlékezetesebb. Ha csak nem szorul második helyre az ausztriai 4,5 órás repülése mögött - júliusban, a havas-sziklás hegycsúcsok felett 2800 méteren hármas liftekben közlekedve - mindezt este fél nyolckor :)

Szabó Gabriella és Csuha Péter pedig szintén a Csobáncról startolva együtt repülték át a Balatont.
Mindketten 216-ban szereztek A-vizsgát a Fly Away-nél és egyenként mindketten átrepülték már a Balatont. Mégis, egészen más élmény lehet, ha egy pár mindkét tagja szárnyal - ráadásul együtt...
Nos, siklóernyőző párok - itt az új kihívás!
PS:
Nézem a rengeteg lájkot, szívecskét, leesett állú - tágra nyílt szemű sárga emberkét és a kommenteket a Facebook posztok alatt és ilyen nagy távok alatt - személyes kedvencemként - mindig felmerül a kérdés a laikusoktól: "OK, de hogyan jöttél haza??" Senki nem azt kérdezi, hogyan is jutottak el a pilóták egy kétes vastagságú zsinórokkal felszerelt asztalkendő segítségével, a madarak égi fenségterületén repülve Xszáz kilométert, hanem az a legnagyobb fejtörést okozó kérdés, hogyan is értek haza ebben a viszonylag jól fejlett infrastruktúrájú országban :-D

Repüljetek jókat, döntsetek rekordokat, vagy csak egyszerűen barangoljátok be Magyarország és a világ legszebb tájait a levegőben! Letörölhetetlen a mosoly és elmúlhatatlan az az energia, amivel a szabad repülés feltölti a pilóta lelkét!