Payday loans
             ***   MEDUNO, augusztus 20-23.   ***  COVID-tájékoztatónk   ***   AUSZTRIA, augusztus 1-5.   ***                                 *** MONTALEGRE szept. 9-16. ***  FW előadássorozat 2019-20.   ***  English *** Deutsch ***  1% ***

COVID-helyzet frissítés (április 30.)

Az április 30-án csütörtökön este megjelent Magyar Közlönyben tette hivatalossá a kormány, hogy Magyarország egész területén lehet hétfőtől edzeni, zárt kapuk mögött sportrendezvényeket rendezni, sőt, a lóverseny is Found. a sportesemények közé számít (persze minket első sorban most nem ez érint…). Viszont, ez azt jelenti, hogy lényegében újraindulhat a sportélet Magyarországon. Itt olvashatja a lazításról szóló szabályokat: KATT IDE

KATT IDE, hogy elolvasd a Magyar Közlönyben megjelent 170/2020 (IV.30.) kormányrendeletet a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésekről.

 Ennek értelmében a Fly Away Siklóernyős Iskola nevében szeretnénk pilótáinknak és növendékeinknek tájékoztatást adni arról, hogy milyen változások állnak be a „házunk táján”, illetve néhány ajánlást megfogalmazni:

- Május 9-én szombaton elindítjuk gyakorlati alapfokú oktatásunkat. Hoztunk azonban néhány (átmeneti) biztonsági intézkedést, amelyet a jelentkezőknek részletesen megküldünk és betartásuk a tanfolyamon történő részvétel alapfeltételei közé tartozik.

- A starthelyek, (ahol a helyi hatóság, avagy önkormányzat is engedélyezi) a rendelet értelmében újból látogathatóak.

- A starthelyeken továbbra is kötelező a távolságtartás, ajánlott a maszk viselete (ne légy lüke, nyilván nem akkor, ha egyedül vagy kint…). Egyelőre még kerülendő a csoportos utazás, illetve még a szabadban is kerüljétek a kis helyen történő csoportok kialakulását.

- Továbbra is magadnak repülj, az élményért ;) – még nem jött el az MKK és a Fly Away XC Kupa 2020. ideje.

- Meghirdetett túráinkat továbbra is alkalmanként, az utazás tervezett időpontja előtt egy-két héttel vizsgáljuk felül a pillanatnyi helyzet függvényében. Túráink újraindítására egyelőre még várnotok kell.

- Kérjük, figyeljetek arra, hogy a jelenleg meghozott enyhítések még nem tudni hogyan befolyásolják a vírushelyzet alakulását. Pontosabban egyébként sem tudni hogyan alakul… Az enyhítések, illetve korlátozások nem tudni meddig maradnak érvényben, ahogy előfordulhat az is, hogy újbóli szigorításokra kell számítani. Alkalmazkodjunk bölcsen: ahogy a jó siklóernyős az Időjáráshoz szokott!


Véleményünk szerint fontos, hogy az érvényben lévő korlátozásokat, szabályozásokat a siklóernyős társadalom egységes csoportként elfogadja.

Sajnos, az egész siklóernyős társadalomról alakít ki rossz képet az a néhány ember, aki nyilvánosan, tüntetően kifigurázva áthágja a szabályokat. Ezzel a mentalitással nem tudunk és nem is kívánunk azonosulni. A Fly Away csapata nevében kérjük, hogy Ti se tegyétek!

Aki a repülést szereti: annak elég az élmény, amit a siklóernyőzés ad. Aki meg szeretné osztani másokkal ezt az élményt: az osszon meg csodás videókat, képeket, élménybeszámolókat szabályos repüléseiről. Aki a kihívást keresi: az döntsön szabályosan rekordokat vagy repüljön szép eredményeket versenyeken. Ennyi ;)

Simonics Péter
képzésvezető